Een gemotiveerd team van juffen en meesters

Goed gek zijn ze, onze meesters en juffen. In het Helmetje laten ze duizend armen groeien, om al die ukjes te verzorgen en te vertroetelen. 

De juffen en meesters van onze kleuterschool en van onze lagere school maken het nog bonter. Helemaal hoteldebotel zijn ze van hun school. Kinderen zijn de job van hun leven. Voortdurend staan ze te trappelen om zelf ook nog bij te leren. 

“Alleen wie eeuwig leerling blijft, kan een goede leraar zijn, toch?” Dat zeggen ze.

Uit alle windstreken komen ze hier neergestreken, elke schooldag weer, jaar in, jaar uit. Zelfs ‘s nachts dromen ze ervan. Van hun droom van een school: Heilige Familie Schaarbeek.

Nee, veel gekker moet het écht niet worden.


Actieve ouders uit de buurt

Vreemd volkje zie je vaak in en om de Heilige Familie Schaarbeek. Je staat er paf van. Die papa’s en mama’s zijn al-tijd present, bij alles wat in ons kinderdagverblijf of in onze school beweegt. Het hoeft niet eens hun eigen spruit te zijn.

Onvermoeibaar sjouwen en bouwen ze mee aan de projecten van de school. Ook opa en oma helpen mee. Zo weven ze een solide netwerk voor school, gezin en buurt. En zo hebben wij het graag.

Met papa en mama in de buurt kan er niet veel mis gaan. Dat weet ons kleinste kind. Binnenkort misschien ook jouw zoon of dochter…

Kom gerust binnen, als je ’t met eigen ogen wil zien


Van klein tot flink groot

Van luiertas tot boekentas: het is een heel parcours. Leren doe je elke dag een stapje, en wezenlijk blijft het hetzelfde. De uk die glundert bij zijn eerste, wankele pasjes. Het kleutermeisje van vier, dat fier verkondigt: “In iedereen zit een skelet!”. De stoere kerel die een spreekbeurt over wandelende takken schrijft.

Leren draait om veiligheid en om vertrouwen. Om een uitdagende leefwereld op maat van elk kind. Om denkvermogen dat geprikkeld wordt. Verbeelding aan de macht. Het is talent herkennen en doen bloeien. Het is leren omgaan met gevoelens,leren genieten, leren leven met alle zintuigen.

Wij werken voor blije en spontane robbedoezen. Zelfzeker, kritisch, weerbaar, vrank en vrij. Creatief en boordevol ontdekkingsdrang. Klaar om de wereld te bestormen. Goedgemutst, wel omringd en stevig geaard, thuis, in de school en in de buurt.

Als je blinkende oogjes ziet, dan zit het wel snor met die school. Dat geloven wij.


Kinderen uit de buurt

Onze school is een kleurrijk lapje hoofdstad. En wij mogen er schatten jagen. Met kinderen, ouders, schoolteam en buurt. Iedereen is in de ban. Diversiteit is onze rijkdom.

Er is zoveel wat jou uniek maakt. Er is nog meer wat ons verbindt.

Je leert hier ook voor en na de schooluren, met organisaties uit de buurt. Die geven hier sport en cultuur, want ook daar groei je van.

Geluksvogeltje ben je, als je mag leven en leren - zeg maar opgroeien - in een groot, gezellig en veilig nest met een weids zicht op de wereld.

De school in het hart van je buurt. Je voelt je vleugels groeien.    

Op onze school drinken we geen kamillethee, maar "famillethee"!