Brede School

Retteketet: ik ben een Ket van Helmet!

Ketjes van de Helmetwijk leven op een heel bijzondere plek:  een kleurrijke, bruisende buurt van de hoofdstad, samen met vele vriendjes.

Crèche Het Helmetje,  basisschool Heilige Familie en basisschool Champagnat tellen samen ruim 800 ketjes van 0 tot 12 jaar. Een bonte, blije bende op een lappendeken van talen, culturen en leefgewoontes.  

Brede School Helmet wil al die verschillende culturen omarmen en een brug slaan tussen de scholencampus, de kinderen en de ouders uit de Helmetwijk.  Ketjes zijn nieuwsgierig naar elkaars rijkdom en willen veel van elkaar leren. Wie zo op veilige, vertrouwde manier zijn Brusselse leefomgeving ontdekt wordt later vast een fiere, open, zelfbewuste Brusselse Ket.

Klassen uit de verschillende scholen kunnen er samen werken, binnen de schooluren en na schooltijd. De activiteiten variëren doorheen het jaar en zijn divers, voor alle leeftijden en in verschillende prijsklassen. Een brede waaier partners in onze directe omgeving vult het aanbod aan.

Ouders zijn een belangrijke schakel in Brede school Helmet. Leuke activiteiten voor ouders bieden ruimte voor ontmoeting en verhogen de betrokkenheid van ouders bij de school en de buurt. Taal- en integratielessen en conversatietafels geven ouders de kans  om met andere ouders veilig de Nederlandse taal te oefenen.  

Meer weten?

- Alle info aan Het Brede Schoolloket op de speelplaats van Champagnat bij de directie op maandag, dinsdag en woensdag;

- en ga uiteraard eens piepen op hun Facebook-pagina!

'Rosanne, heb je geen jeuk in je haar de laatste tijd?' Rosanne (verstrooid): 'Nee, waarom?''Er zijn luizen op school'Rosanne (compleet uit haar lood geslagen):'Huh?… Ik wist niet dat luizen ook naar school moesten!'

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.